o nama

Društvo sa ograničenom odgovornošću „Pogrebne usluge“- Podgorica je osnovano Odlukom Skupštine Glavnog grada-Podgorice, kojom su mu povjerene djelatnosti od javnog interesa: pružanje pogrebnih usluga i uređivanje i održavanje groblja.    

 

Pored ovih djelatnosti, Društvo se bavi i trgovinom na malo pogrebnom opremom i iznajmljivanjem i prodajom grobnih mjesta.Uslovi i način sahranjivanja umrlih, način upravljanja grobljem, uslovi uređivanja i održavanja groblja i rada na groblju, uslovi za ustupanje i naknadu za korišćenje grobnih mjesta i druga pitanja u vezi sa grobljem i sahranjivanjem na teritoriji Podgorice, propisuju se Odlukom o uslovima i načinu sahranjivanja umrlih i uređivanju i održavanju groblja.

 

Društvo upravlja grobljima „Čepurci“ i „Zagorič“ na kojima vrši sahranjivanje, vodi evidenciju grobnica i sahrana i održava ih. „Pogrebne usluge“ d.o.o.  - Podgorica održava i groblja u Tološima, Donjoj Gorici, u Gradskoj opštini Golubovci i Gradskoj opštini Tuzi. Na ovim grobljima ne vršimo sahranjivanje.

 

Dobrom organizacijom i zalaganjem zaposlenih, obezbijedili smo dostojanstven ispraćaj pokojnika i pomoć ožalošćenima. Svi zahtjevi za ovom uslugom, kako od fizičkih lica tako i od državnih institucija - MUP-a, tužilaca Osnovnog i Višeg tužilaštva, Hitne pomoći Podgorica, JU Centra za socijalni rad za opštine Podgorica, Cetinje, Danilovgrad i Kolašin, realizovani su bez primjedbi. Pored redovnih aktivnosti na održavanju, Društvo se bavi i uređivanjem groblja, koje se planira svake godine kroz godišnji program rada

galerija